E Ticaret Hukuku

Elektronik Ticaret Hukuku

E-TİCARET HUKUKU ve UYGULAMALARIMIZ

E – Ticaret Hukuku; Kuşkusuz ülkemizde son yılların yıldızı e ticaret oldu. Son yıllarda ticaret sitelerinin yabancı firmalar ile birleşme ve devralmaları sonucunda sektöre yansıyan aktiflerin sonucu sektör şaşırtıcı bir şekilde başarıyla parladı. Tabi bu başarı sadece e ticaret şirketlerinin altyapı anlamında hazır olmaları sayesinde olmadı. Başarı aynı zamanda; Türk şirketlerinin e ticaret konusunda doğru hukuki danışmanlık hizmetlerini alması sonucunda oluştu.

Çünkü e ticaret her ne kadar 2011 ve 2012 yılının yükselen sektörü olsa da ülkemizde halen yeni bir alan olduğunu söylememiz yanlış olmaz. Dolayısıyla e ticaret şirketlerinin salt satış yapmalarının yanında satışlarını mevzuata uygun bir şekilde yapmaları da önemliydi. Elektronik Ticaret Hukuku internet üzerindeki satış kapasitesinin artması sebebiyle her geçen gün daha önemli hale gelmektedir. Elektronik Ticaret Hukuku üzerine özel bir kanun çıkmış olmasa da internet sebebiyle çıkarılan kanunlar ve genel ticari kurallardan kaynaklı uygulamalar yapılmaktadır. Özellikle İnstagram, Facebook gibi sosyal medya sitelerinde de e ticaretin sık sık yapıldığı düşünülürse Elektronik Ticaret Hukuku internet üzerinde yapılan satış risklerinin minimize edilmesi, uzaktan satış yönetmeliğine uygun satışların yapılması, servis sağlayıcılarının sorumluluğu gibi birçok nedenden dolayı oldukça önemli hale gelmiştir. 

Türkiye için yabancı yatırım kaynağı olan E-Ticaret ivmesi her geçen gün daha da artmaktadır. Bu artışa paralel olarak birçok yeni web sitesi açılmış ve internet üzerinden satış işlemleri yapılmaya başlanmıştır. Firmaların çoğunluğu maliyet olarak daha uygun olması ve müşteriye ulaşma kolaylığı sebebiyle e-ticaret işlemlerine yönelmiştir. E-Ticaret işlemlerinde oluşabilecek birçok sıkıntının bertaraf edilmesi için ofisimiz danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.  

Ofisimiz bu alanda sayılı hukuk bürosu arasından sıyrılarak e ticaret hukukunda;

  • Domain isminin alınması ve sair konularda danışmanlık verilmesi
  • E – Ticaret Hukukuna uygun bir şirketin kurulumu
  • E ticaret yapan şirketin faaliyeti süresince mevzuata uygun ticaret yapılabilmesi için danışmanlık verilmesi
  • E ticaret alanında büyüyen firmaların kapsamlı, nitelikli sözleşmelerinin hazırlanması
  • E ticaret satışlarında oluşabilecek müşteri memnuniyetsizliği ve şirket aleyhine çılabilecek davalarda vekillik
  • Bilişim hukuku konusunda e ticaret şirketlerine danışmanlık verilerek oluşabilecek dolandırıcılıklara karşı şirketlerin haklarının korunmasının sağlanması
  • Her türlü dolandırıcılık karşısında savcılık şikâyetlerinin yapılması
  • WIPO davaları

Hizmetlerini ofis bünyesinde tam ve eksiksiz olarak verebilmektedir.